Bättre sen än aldrig..

Nu börjar jag inlägget igen med att ursäkta för min dåliga uppdatering, är ingen bloggerska i grunden, jag försöker!

Ska uppdatera lite om senaste dagarna, jag har förståss jobbat som en annan maskin. Helgen har varit lugn och bra, har varit ute och käkat mycket och gjort sånna mysiga saker för att min hjärna ska veta att det är helg, annars är jag alldeles dagvild. Igår var jag och mimmi från salongen ute och gick en prommenad, det var verkligen skönt men man känner att kylan börjar komma nu, imorse gick jag med mössa och vantar till jobbet, var visseligen själv om det men. Tror att folk förnekar kylan och har på sig förlite kläder för att på nått sätt försöka förlänga sommaren.

Ikväll har jag varit ute på en liten "after work" men två tjejer från salongen, mimmi och Julia. Det var riktigt trevligt, roligt också att få lära känna varandra lite utanför jobbet. På måndag skulle det börja ännu en ny på jobbet, det är hur många nya som helst och mitt i detta virrvarr glömmer jag nästan bort att jag själv är ny! Men man kommer ganska nära människor rätt fort när man jobbar så mycket som dom flesta gör på mitt jobb. Om jag inte sagt det förr så jobbar jag med super härliga människor, det är så härligt att få träffa så många underbara människor på samma plats.

På söndag ska jag vara LEDIG! Det blir första lediga dagen efter jag kom ner hit, det ska bli skönt dessutom ska det bli skoj på lördag för då ska vi gå ut på partaj. Skönt att man börjar bygga upp ett liv utanför jobbet, det är det jag saknat dom första veckorna. När man går från att umgås med vänner nästan varje dag och hitta på skojjiga och tokiga saker till att träffa någon kanske 1-2 gånger i veckan, det blir lite tungt. Men nu jäklarns :D

Ska förresten förflytta mig ett par dagar här framöver, ska bo hos mammas kompis tette när hon är borta, kan vara skönt att få lite tid för sig själv när man kommer hem. Då ska jag låtsas att det är min egen lilla lägenhet och känna hur det känns att ha en längenhet i Stockholm, fick ett tips av en kund idag att köpa lägenhet, det är ioförsig bra för man kommer ju aldrig förlora på det, snarare tjäna pengar på det. Men det blir ändå inte än på ett riktigt bra tag! Skulle vilja ha en egen liten etta eller nått ganska centralt helst på kungsholmen såklart, jag trivs så bra här så här vill jag stanna :)

Nu stängs mina ögonlock varesig jag vill eller ej, så det är väl bara att ge med sig och slänga sig i sängen :)
Kramis
/S

Helg uppdatering

Då var det dags igen att dela med mig av mitt liv i stockholm so far.
I Lördags var jag på bio och såg flickan som lekte med elden, ojoj. Den var bra men jag var alldeles skakis när jag kom ut från biosalongen! Men den var helt klart värd att se. Efter det så gick vi till Linnea och fikade lite mackor och bullar, det var mysigt. När klockan visade 22:00 var det dags för mig att styra kosan hemåt för att få sig en blund, så jag passade på att ringa mina vänner som var på en fest, tänkte jag gör bort att prata med dom slipper jag få ett samtal mitt i natten som förra gången :P men det är visseligen alltid kul att höra av dom :) Fick iallafall prata med jäklat alla som var där, tillslut hade jag ingen aning om vem jag pratade med, dom tänkte väl att jag skulle höra på rösterna, men hallå så enkelt är det ju inte. Kände iallafall att jag inte kunde fråga vem det var så jag surrade på i vanlig ordning, det var ju iallafall någon jag kände så det kunde jag ju trösta mig med :P

Söndagen var det jobb på schemat igen, vilket inte stör mig. Jag tjänar inte dåligt söndagar, men det är ju förståeligt, det är ju en helig dag :) När jag hade jobbat klart ringde Linnea och var sugen att hitta på något så vi bestämde oss för att gå ut och äta. Det var super mysigt, vi satt och åt läänge och väl sen gick vi runt på stan en sväng på kvällen, det är förvånansvärt mycket folk ute på stan en söndag kväll. Själv är man ju van vid att gatorna ekar tomma hemma i lilla Piteå, men här har vi andra bullar. Vi gick iallafall till en park vid plattan, tro det eller ej men det finns en park där, den var supermysig med stora fontäner och "bäckar" med vatten och små broar som man kunde gå över, exotiskt vaa? :)

Det var den helgen sen kom den efter längtade måndagen igen, jobbet börjar om som vanligt igen och allt är på sin plats. Idag har jag varit duktig och lagat mat, hon som vill hon kan! Det blev super gott, jag kanske har en talang i det där, men jag gillar inte att använda den så mycket bara. Det blev iallafall kokad kycklingsfilé bitar i kokosmjölk med paeng curry och pepparmix, sedan kom asian nudlar in i smeten, efter det skulle wookgrönsakerna komma MEN eftersom att jag glömde dom i affären, till och med glömde lägga dom i korgen och på rullbandet så fick dom frånvaro där. Efter det hade kokats ihop till en härlig röra toppade jag det hela med mozzarellabitar med chili sweet krydda. Ojoj, jag säger det, jag överträffade mig själv där. Nu har jag dessutom luchlådor till mist två dagar, så det är ju inget annat än great!

Ikväll har jag hunnit mig ut på en liten prommenad här på kungsholmsstrand medans jag surrade som en dåre i telefonen, jag pratade med Anna i ungefär 2,5 timmar, men det var ett behövligt samtal om allt och inget, så fick jag också prata med lilla sööta Oskar. Vi pratade om spöken, stora och små djur i skogen, sen lärde han mig allt han kan om superman, spiderman och batman, tro mig han vet vad han pratar om! Sen slutade han med att säga, jag önskar att du kunde komma och hälsa på oss i kväll för jag längtar efter dig. Naaw, how cute.

Nu får ni ha det så bra tills jag visar mig här igen, här kommer förresten en bild på oskar, robin och jag på min student :)
Kram på er
/S

Rolling on a river i opera format

Ska äntligen uppdatera, har redan börjat bli dålig på det, illa illa.

Har haft en riktigt stressig dag på jobbet idag, var heelt slut när jag kom därifrån. Den började faktiskt väldigt bra ändå, hade en kvinna som hade håret längre ner än till rumpan (Hur många har det egentligen?), jag fick klippa av 40 cm sen färga det i en varm och mutsig brun färg och toppa det hela med några ljusa slingor. Det påminner lite om hur Jennifer Aniston hade håret en gång i tiden. Hon blev iallafall väldigt nöjd och bokade en ny tid. Det är så roligt att få göra sånna förändringar, det är det man egentligen vill göra hela dagarna. Eftersom det inte är så vanligt så uppskattar man verkligen alla sånna tillfällen. 

Idag efter jobbet for jag och mötte upp Linnea, vi åkte till Gamla stan och vandrade runt. Vi fick oss en ganska bra prommenad, vi gick först till slussen för att senare landa på ett räcke på medborgarplatsen och som vi surrade. Måste säga att vi har väldigt roligt när vi umgås, båda lika tokiga. Vem kommer till exempel på att man måste sjunga opera när man genar genom en ganska smal gränd? Jo vi. Så tagna av stunden som vi var tänkte vi inte på att vi inte var ensamna utan hade ganska många människor runt oss som såg på oss med en skräckblandad förtjusning i blicken och sa, ehh vad f-f-fint ni sjunger.. När vi väl kom på idén att vara "normala" och smälta in i folkmassan så skulle så klart dom som varit runt oss i vårt operamoment in på samma café som oss så det gick inte så bra, men försöka kan man ju alltid.

Imorgon ska jag försöka ta mig iväg på bio och se flickan som lekte med elden, men jag kan inte boka biljetter just nu står det på hemsidan, hur har dom tänkt att dom som har fullt upp på dagarna ska hinna boka då, eller ska man kanske vara i godare tid, jag vet inte :P Linnea och hennes familj skulle iväg och se den och hörde om jag var sugen att följa med, så det tänkte jag göra. Man måste ju få roa sig litegrann även om man jobbar som en maskin. Har faktiskt tänkt att jag ska vara ledig någon söndag här framöver, Lina ringde och var sugen att gå ut någon helg och det kan jag väl onekligen säga att jag också är när jag varje dag öppnar garderoben och ser mina bedårande partyklädor hänga där. (Ordet klädon var ängnat till min kära syster Malin) Så det blir väl kanske nästa helg eller helgen efter det, vi får se men roligt ska det bli iallafall. 
 
Har förresten utökat mitt urval av låtar som jag repeater, har fortfarande Standig strong med Sarah dawn finer men har nu även Celine Dion - Let you're heart decide och Ne-Yo - In the way.

Nu ska jag hälsa på John Blund, måste ju hälsa på honom när han aldrig hälsar på mig, what to do.
Gu nått
/S


Jobb + Mammamiddag2

Började dagen med att gå till jobbet, som vanligt. Men jag kan inte säga att det är en dålig grej, hellre vara på jobbet än att vara ledig känner jag :) I slutet av dagen kom mamma och tette till salongen för att mamma då skulle bli klippt, hon blev riktigt korthårig, det passade henne väldigt bra! Då fick hon också träffa min chef m.fl. Efter det gick vi till där jag bor och jag visade dom mitt lilla kryp in och resten av lägenheten. Sen for vi till tette så jag fick se hur hon bor, det var riktigt mysigt! Längtar tills jag får ett eget boende så jag kan möblera och fixa som jag vill. Det blir väl efter nyår hoppas jag. Jag tog med mig mitt goda chaité dit så gjorde vi oss varsin chailatte, eller som mamma säger thailatte. Det är nu inte allt för enkelt det där :P hehe

På eftermiddagen/kvällen for vi till söder på en vietnamesisk restaurang och åt, det var riktigt god mat, lite som thaimat fast ännu godare. Jag åt en kyckling"röra" med kycklingfilé och grönsaker i en kokosmjölksås med lite smak av curry och peppar (typ), det var super gott verkligen! Men jag var så trött heela tiden så det blev en tidig hemgång och nu laddar jag upp för jobb imorgon, gött gött.

Nu längtar jag riktigt mycket till Nya zeeland och Thailand, för jag kom på att det är ju bara ca 6 veckor kvar! Oj vad jag och malin ska ha det kul med mycket fart och fläng men samtidigt så mycket uppvilande, och sen hipsvips så är det nyår och då har vi faktiskt kommit hem och är förhoppningsvis pepparkaksbruna med mycket erfarenhet och roliga minnen i ryggsäcken. Jag hoppas alla någon gång får göra det jag gör nu, lever och gör det jag verkligen vill! Det kommer bli en stor personlig utveckling tror och hoppas jag, den som lever får se :)

Ha det bra!
/S

Mammamiddag

Har jobbat som en dåre idag, tjänat in ganska bra med cash till salongen (och sen till mig genom lönen då). Har hållt en ganska hög siffra på det och det var väl inte försämrat idag. När jag kommer till jobbet säger Johan direkt, wohoo, ser ut som att någon har en dejt ikvääll! Vet inte varför, kanske för att jag hade mina nya vita pjuckor med klack. Då sa jag iallafall att jag hade en dejt, gissa vem som blev nyfiken då. Tills jag berättade att det var min mamma då var det tydligen inte så spännande längre :P

Mamma är alltså nere i Stockholm nu och hälsar på mig och hennes vän tette. Jag gick och mötte mamma på centralstationen och hade med mig en liten present i form av en ring med en blomma på som jag hade köpt likadan så att om vi saknade varandra allt för mycket kunde vi titta på ringen och bara le åt att veta att den andra har det bra :) bra idé va? Efter det så gick vi runt lite på stadens gator för att hitta ett bra matställe och det vi gjorde. Vi åt super god mat och tog oss ett glas rött och vitt :P Sen var det dags att åka hem och sova inför en ny arbetsdag imorgon. Mamma kommer och klipper sig hos mig imorgon på salongen, det ska bli skojjigt att visa vart det är jag håller till varje dag och vilka jag jobbar med osv.

Det känns inte som att det är lördag idag riktigt, mina lördagar såg så annorlunda ut för bara någon vecka sen, men det är roligt och bra med lite förändringar fast jag saknar mitt "gamla liv", det kommer det också så småningom tänker jag :) Man kan inte få så mycket nytt och ändå ha kvar allt gammalt man måste byta ut vissa delar!

Nu ska jag hälsa min lägenhetsvärd godnatt och slänga mig i sängen!
/S

Måndag,Onsdag eller kan det vara Söndag?

Nu har jag bott i lägenheten i 4 dagar, känns som mycket längre, men det går iallafall bra. Det har väl sina för- och nackdelar, så är det väl med allt ioförsig. Jag trivs här i området, det är såå fint. Har gått en prommenad längst Kungsholmsstrand och kan ju bara ångra att jag inte tog kameran, får göra det någon annan kväll. Har ingen kamerasladd till datorn än heller så det är väl ingen brådska. Mamma skulle se om hon hittade den hemma och ta med den till helgen för hon kommer faktiskt hit ner till mig på Lördag kväll, så då ska vi gå ut och äta på lördag och hinna umgås så mycket som möjligt innan hon far hem igen på måndag. Det ska iallafall bli skönt att hon kommer ner, jag har saknat min mamma när jag har flyttat såå långt :)

Har pratat med Lina och sen Anna dom höll på skratta ihjäl sig när jag uppdaterade dom om det senaste, kan inte riktigt skriva om det här, om ni blir allt för nyfikna kan ni ju höra av er :P   

Sitter nu i mitt lilla rum som jag gjort så mysigt med lite frukt och dylikt, funderar på att lägga ut en matta som är här, men det kan bli bökigt så jag tar det sen :P

Satt just och funderade på vad det var för dag, kunde verkligen inte komma på så jag var tvungen att tjuvkika på datorn, har varit så dagvild hela veckan för att jag jobbade lördag och söndag, men det är tur man har en dator som håller en uppdaterad :P

Måste säga att jag repeatar fortfarande Standing strong med Sarah dawn finer, den är fortfarande såå bra! :)

Fösöker fibrilt komma på vad jag ska berätta om, har inte så mycket just nu men kan säga att jag har köpt chai te, det var jätte gott. Så ikväll så gjorde jag mig en egen chailatte :)

Sov gott människor
/S

Kungsholmsstrand 109

Nu har jag äntligen fått flytta till lägenheten som jag ska bo i under iallafall 2 månader(tills jag åker utomlands), efter det ska jag väl försöka hitta mig någon egen liten lya. För då känns det att det blir på riktigt, detta känns fortfarande som en semester och prövotid, att jag snart ska flytta hem till Piteå. Om planerna går som planerat ska jag ju inte det.. Jag kan fortfarande inte fatta att jag ska bo utan mina familj och mina vänner, det känns lite tomt men samtidigt tvekar jag inte en sekund på vart jag ska bo.

Har iallafall fått packa upp och in allt i garderober och dylikt, det känns skönt att inte bo i resväskor längre. Nu har jag förresten fått igång min nya dator, den fungerar super bra.

Nu ska jag skynda mig att sova, så jag orkar upp och är pigg och fräsch på morgon :)
Kram
/S

Standing strong

Nu har jag varit ut och sett lite av Stockholms uteliv, jag for till Linnea idag efter jobbet och sen åkte vi ut till söder och satt oss på ett väldigt mysigt ställe som hette snaps och tog oss en välsmakande drink. Efter en timmas surr och sörplande på våra små drinkar åkte vi ut till Östermalm, väl där fönstershoppade vi och kollade in barer och klubbar som vi bestämde oss för att besöka någon gång inom kort :) Måste ju bara säga att jag trivs som fisken i vattnet här nere, även om jag vet att alla mina vänner i Piteå skulle gå ut ikväll och ha skoj. Men samtidigt, vad är Kalles motför alla hundratals klubbar och uteställen här. Jag och Lina har också sagt att snart ska vi ut och göra stockholms gator osäkra :D

Det känns så kul att längta till jobbet, en sådan känsla har jag aldrig känt förr. Tror ändå jag blivit lite smått tokig som längtar efter att få jobba en söndag, menmen 100 % OB, jag tackar inte nej :P

Uppdaterar drickskontot sen jag kom till Stockholm: 230 kr
Ska säga att jag inte behöver någon lön, jag klarar ju mig nästan på dricksen ;D

Nu ska jag gå och sussa så jag orkar upp imorgon, ska vara på salongen kl 09:30.
Sov gott
/S
PS. replay:ar Sarah dawn finer - Standing strong, den passar in i livet så bra nu och förövrigt är den super bra :)


Första dagen på jobbet

Igår var jag och kollade på ett boende på kungsholmstrand och bestämde mig att det blir där jag kommer bo ett tag framöver, det var en jätte fin lägenhet med jätte bra läge som jag delar med en snäll och artig karl/kille. Det är ungefär en 10 minuters prommenad till Salongen (som jag förövrigt har jobbat min första dag på idag.)känns skönt att det var nära!
 
Min första dag gick jätte bra, jag är glad och stolt att jag tog chansen och stack ner även om jag får en släng av saknad efter alla hemma i Piteå då och då, men det är något man får lära sig leva med antar jag. Trivs iallafall väldigt bra med personalen där, dom är trevliga och openminded. Måste säga att chefen är ju hur härlig som helst och hur bra är inte det?? :) Vi hade egen hårvård ikväll, vi stannade alla kvar och fixade och trixade med hår, surrade och umgicks. Det kändes mycket bra att få en chans att lära känna alla lite bättre. Jag kan ändå inte riktigt förstå att det är där jag ska jobba varje dag i iallafall ett år framöver!

För en timma sen kom jag hem till Lina där jag bor nu(till på söndagkväll) håller på att varva ner lite för att senare slänga mig i sängen, jag har bara längtat efter att få sova idag så det ska bli skönt :P

Nu hade jag inte så mycket mer att kasta ur mig, men jag uppdaterar väl så fort jag får chansen.
Sov gott
/S

10 timmar i Stockholm, inte så mycket klokare..

Har nu virrat runt här i Stockholm i 10 timmar och vet fortfarande inte vart jag ska bo här framöver, har varit och kikat på en lägenhet på Telefonplan, den verkade bra. Det var en jätte trevligt kille som hyrde ut den, det är ju ett plus om man kommer överrens! Skulle iallafall fundera på den liten stund till, sen ska jag kolla en på kungsholmen senare ikväll. Fick för mig att den var liten och ganska dyr.

Såg en hemlös sitta på gatan och plötsligt kom en släng empati till mig, jag förstår vad dom går igenom :P Funderar på att kanske göra någon av dem sällskap för, jag är ju faktiskt en av dom nu! Tur jag har snälla Lina som en räddare i nöden, annars hade jag nog fått ligga och sova på någon av rutora på plattan eller något sådant.

Förövrigt ska jag bara säga att jag blir inte riktigt klok på centralen, det är ju en hel djungel av vägar fram och tillbaka. Det tog mig minst 20 minuter att hitta tillbaka till detta internetcafé, men jag hittade iallafall.

Nu ska jag springa vidare, kanske jag hinner förbi Lina en sväng innan jag ska och kolla på nästa lägenhet.
Ha det bra
/S

En början.

Nu hade jag tänkt vara som alla andra i denna värld och börja blogga, ska verkligen försöka uppdatera den så mycket som jag bara kan. Just nu sitter jag och dödar tid på ett internetcafé på Stockholm central efter att ha lyft,puttat, knuffat och dragit in mina väskor i ett skåp. Det tog tid och energi (verkligen) men skönt nu när det är gjort, tills jag kom på att jag glömt ett papper med telefonnummer i en av väskorna.. Måste fixa det snart innan det blir försent!

Jag har iallafall kommit mig till Stockholm oskadd och utvilad, Tåget gick fortare än jag förväntat mig, det var skönt. Klockan 10 ska jag gå förbi och hälsa på Lina på hennes jobb en sväng, sen ska jag ta mig ut Till Telefonplan och kika på en lägenhet, efter det till fruängen och en bit till för att kolla på en till lägenhet, en egen våning med eget "kök" och badrum, det lät lockande men det var en bit utanför också. Jag ska senare under dagen ta mig ut till tumba och sen till Kungsholmen, det skulle vara perfekt att bo på Kungsholmen eftersom jag kommer att jobba där nu ett tag framöver.

Nu har min tid nästan gått ut, så jag ska slänga mig ut i storstaden bland alla kontorsnissar, gangters och tjejer med tofs mitt på skallen och känna mig som hemma :)
Ha det bra!
/S


RSS 2.0